Andri heeft de afgelopen jaren ontroerende gedichten geschreven over zijn vrouw Sophie. Het zijn korte beschrijvingen over haar proces, zijn gevoelens en dagelijkse momenten. De bundel is te koop tijdens voorstellingen, maar zal ook via deze website te bestellen zijn. De opbrengst komt ten goede voor de kapel die Andri voor Sophie wil bouwen. Ze kosten €15,95 per stuk. Ook de dvd is te koop voor 12,50 per stuk. Stuur een mail o.v.v gedichtenbundel of dvd.

Woensdag 8 maart vond de uitgestelde première in Lintelo plaats. Familie, bekenden en verzorgers van Sophie, iedereen was aanwezig. Velen raakten ontroerd tijdens Andri zijn voordracht. Niet alleen las hij de gedichten voor uit zijn bundel, maar vertelde ook meer over zijn ervaringen als mantelzorger en ervaringsdeskundige. Mijn documentaire werd aan het begin van de avond getoond. Ook al was de documentaire al bij Omroep Gelderland uitgezonden, toch maakte de documentaire nog indruk.

Komende lezingen:

Zondag 12 maart Uitvaartcentrum Zuylen in Breda.

Woensdag 22 maart Alzheimer Cafe Lichtenvoorde 

alles voor sophie

Op donderdag 16 februari werd mijn documentaire “Alles voor Sophie” in Dinxperlo tijdens het 75-jarige jubileum van De Laatste Eer vertoond. Het was een avondvullend programma met o.a. een optreden van Ernst Daniel Smid. In de pauze konden de bezoekers foto’s en levensdocumenten bekijken die ik de afgelopen tijd heb gemaakt. Mocht je op de hoogte willen blijven, schrijf je dan nu in op mijn nieuwsbrief. De gedichtenbundel en dvd ‘ Alles voor Sophie’ zijn hier te koop!

Op donderdag 16 februari is mijn werk te bezichtigen bij Begrafenisvereniging ‘De Laatste Eer’ in Dinxperlo. Zij hebben als doel om hulp en advies te geven bij de uitvaart op basis van vrijwilligheid onderlinge solidariteit, en/ of nabuurschap. Mijn fotografische levensdocumenten komen even aan bod in het programma. Foto’s zullen later volgen.

marleen_8153_klein

Drie jaar lang werkte ik aan mijn documentaire “Alles voor Sophie”. Andri gaat ver in zijn zorg voor Sophie, in de film zal dit uitvoerig in beeld worden gebracht. Andri bezoekt Sophie twee keer per dag, sinds zij in een zorginstelling woont. Ook al kan zijn partner niet meer spreken, hij communiceert uitgebreid met haar over zijn dagelijkse beslommeringen en de gedichten die hij schrijft. Door het wegvallen van communicatie zie je een relatie veelal veranderen. Maar Andri houdt nog altijd met hart en ziel van zijn vrouw.

Het verhaal biedt kijkers steun bij hun eigen ervaringen met het verlenen van mantelzorg en men wordt gestimuleerd om na te denken over rouwverwerking. Op woensdag 21 december wordt de documentaire bij Omroep Gelderland uitgezonden om 17:20. Elk uur wordt de documentaire herhaald tot de volgende dag.

marleen-hoftijzer

Afgelopen Pinksterweekend ben ik weer aan de slag gegaan met mijn documentaire “Alles voor Sophie”. Sophie’s hele familie kwam bijeen in Winterswijk. Ik kreeg een hartverwarmend welkom en had maar kort de tijd om kennis te maken met alle broers en zussen. De komende tijd zal ik me bezig houden met interviews met de familieleden. Tevens is er meer bekend over de uitzending. In de laatste week van december zal de eerste versie bij Omroep Gelderland worden uitgezonden. 

1Documentnaam_1   WP_20160515_17_14_58_Pro

Met gevoelens van verdriet en opluchting dat een verder lijden hem bespaard is gebleven, hebben wij afscheid moeten nemen van Jos. Op de leeftijd van 62 jaar. Ik wens iedereen veel sterkte toe die Jos in zijn of haar hart had gesloten.

6E6A0454

Mijn kerstwensen voor 2016
Geniet van de dagen die komen
Geniet van de dagen die zijn geweest
Maar geniet van elkaar nog het allermeest

header

Met een groot aantal bezoekers was het eerste weekend een succes te noemen. Er werden veel vragen gesteld, omdat men graag meer wilt weten over hoe je als uitvaartfotograaf werkt. Mijn werk werd samen met 5 andere kunstenaars geëxposeerd bij Frappant, een voormalig oud zwembad. 26 en 27 september is er nog de gelegenheid om de expositie te bezoeken. De expositie sluit aan bij de kunstroute in Aalten en omstreken. Zie hier voor meer info.

IMG_20150920_131213 Marleen_8153_klein

Vorig jaar mocht ik een uitgebreide blog schrijven voor de FotoClub. Hierin lees je hoe ik in de uitvaartfotografie terecht ben gekomen.

Schermafbeelding 2015-05-08 om 13.21.39

 

1 2